Проблемите с доставките на оригинални резервни части и компоненти за

...
Проблемите с доставките на оригинални резервни части и компоненти за
Коментари Харесай

Китайските автомобили все по-трудно се ремонтират в руските неофициални сервизи

Проблемите с доставките на истински аварийни елементи и съставни елементи за китайските коли не са засегнали формалните дилъри, оповестява групата компании AvtoSpecCentre пред „ Известия “.

През есента неофициалните сервизи в действителност започнаха да имат съществени проблеми с дефицита на части за коли от Китай. Съобщава се, че този проблем съществува в над 100 хиляди неофициални сервиза на територията на Русия. Проблеми има и с достъпа до информация за технологиите за ремонт на тези коли. При тези условия неофициалните центрове не могат да подсигуряват качеството на техническото обслужване.

„ Проблемите с доставките на аварийни елементи не са засегнали формалните дилъри, които си сътрудничат с китайските производители на коли. Те имат цялостен достъп до техническата информация и поддържат в складовете си нужните ресурси от истински елементи за колите от Китай “, акцентира съветският дилър.

От началото на годината броят на визитите в сервизните центрове се е нараснал с 38% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Експертите изясняват това с растежа на вноса на китайски коли: от януари до май 2023 година в Руската федерация са импортирани 287 хиляди автомобила, до момента в който през 2022 година са импортирани единствено 162 хиляди единици.

Но неофициалните сервизи към този момент не могат да се оправят с ремонта на новите китайски коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР