Проблемите, които бившият шеф на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес

...
Проблемите, които бившият шеф на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес
Коментари Харесай

Нов удар по Рубиалес : Издирват го за корупция

Проблемите, които някогашният началник на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес имаше поради прословутата целувка с Джени Ермосо, са нищо спрямо актуалното му следствие за корупция в огромни размери.

Днес полиция нахлу в постройката на футболната централа, като иззе всички документи към договорката за пренасяне на шампионата за Суперкупата на Испания, който от няколко години се организира на територията на Саудитска Арабия.

Правата бяха изтъргувани през 2019-а за сумата от 280 милиона евро, като 24 от тях бяха за посредническата организация " Космос ", която пък е благосъстоятелност на друга известна фигура в испанския футбол - Жерар Пике. Смята се, че Рубиалес е отклонил огромна част от сумата, поради което е и самата акция на полицията.

През целия ден униформените вършиха обиски в общо 11 обекта, един от които е и домът на Рубиалес в Гранада. Има издадени заповеди за арест на 7 души, един от които е и някогашният началник на федерацията.

Той обаче не е арестуван, защото се намира отвън страната. Предполагаемото му местоположение е Доминиканската република, като е доста евентуално той превантивно да се е преместил да живее там, с цел да се опита да избяга от лапите на правораздаването.

Докато Рубиалес е търсен, други двама негови чиновници бяха задържани - Педро Гонсалес Сегура и Хосе Хавиер Хименес, шефове надлежно на правната работа и на отдел " Човешки запаси ". Задържан е и правният консултант на Рубиалес - Томас Гонсалес Куето.

Интересното е, че около следствието против някогашния президент на федерацията по отношение на целувката с Джени Ермосо, излязоха информации и за политически чадър над него. Това даде мотив на испанските медии да настояват, че актуалният удар още веднъж има политически корени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР