Проблемът с въздуха в Русе е комплексен. Нас ни тревожи

...
Проблемът с въздуха в Русе е комплексен. Нас ни тревожи
Коментари Харесай

Министър Попов: Проблеми с боклука има, местните управления в страната трябва да се отнасят по-сериозно към отпадъците

Проблемът с въздуха в Русе е сложен. Нас ни тревожи изключително доста високото равнище на фини прахови частици, което се дължи както на разкопаването на града за ремонта на водопроводните съоръжения, а също по този начин и отоплението през зимата на твърдо гориво, превоза и промишлеността. Това съобщи министърът на околната среда и водите в ефира на бТВ.

По думите му глобите работят: „ Сега повишихме глобите с решение на Министерски съвет, които се подвигат сред 50 и 100 %. Непрекъснато се постановат санкции и на предприятията, и на локалната власт. ”

За инсинератора в Гюргево министърът съобщи: „ Няколко пъти съм приказвал с румънския си сътрудник, знае настроенията в Русе какви са. Върнали сме два отрицателни отчета по отношение на инсинератора. ”

За замърсяването в Разград министърът съобщи: „ Предприехме необикновен метод – освен да следим обособени замърсители, а да създадем сложна инспекция на околната среда. Съсредоточихме се върху водата, тъй като е и източник на миризми, а също по този начин е и източник на информация дали има нещо съществено в района. И фактически има – изливат се азотни съединения и други. За момента няма индикации да влизат в почвите. ”

„ Миризмите в Разград изчезнаха след инспекциите. Не е методът обаче непрестанно да си проверяващ, изключително като министър и зам.-министър. Не бива контролът да бъде непрекъснат, самите предприятия би трябвало да поемат ангажимент ”, добави още той.

Той е безапелационен, че качеството на въздуха и водите в България се усъвършенства, само че не с бърз ритъм.

За казуса с боклука на София, той акцентира: „ Не мога да настоявам, че 90% от боклука в София е заравян. Проблем с боклука има и в София, и в цялата страна. Местните ръководства в цялата страна би трябвало по-сериозно да се отнесат към отпадъците. По отношение на София – заводът за боклуци би трябвало да бъде осъвременен и да бъде ръководен по-стриктно. ”

„ Надали нещо значително ще се промени след ротацията. Не съм се замислял за това дали ще бъда заменен. Гледам си работата и виждам повече да се свърши ”, добави още Попов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР