Проблемът с въглехидратите не се решава с абсолютното им изключване

...
Проблемът с въглехидратите не се решава с абсолютното им изключване
Коментари Харесай

Гладът за сладко издава от какво има нужда тялото ни

Проблемът с въглехидратите не се взема решение с безспорното им изключване от менюто.

Но въпреки всичко, ще се съгласите с нас, едно парче шоколад в никакъв случай не остава единствено едно.

Според експертите, гладът за въглехидрати се покачва доста през студените дни. Организмът ни се концентрира върху това да ни защищити от външните фактори – или по-просто казано, да ни е топло. Тялото ни употребява повече сила, с цел да поддържа температурата си, а това кара метаболизма ни да се увеличи с 10%. Междувременно имаме потребност от много повече калории и въглехидрати, които да компенсират.

Въпреки това, непрекъснатото предпочитание за нещо сладко може да издава какво в действителност му липсва на организма ни. Често това е дефицит на магнезий. Какаото, главната съставна част в шоколада, е естествено богата на този детайл храна, който е от голяма значимост за доста неща: от здрави кости през мощна имунна система до справяне със напрежението. 

Липсата на магнезий постоянно е причина за засилен предменструален синдром, което изяснява за какво доста дами споделят, че в тези дни от месеца ядат доста повече шоколад от нормално.

 Гладът за сладко издава от какво има потребност тялото ни

Вместо сладко…

Можете да дадете на тялото си повече магнезий като хапвате ядки, семена и зеленолистни зеленчуци. Здравословна опция на шоколада пък е черен шоколад с над 70% какао – той е доста по-богат на магнезий, в сравнение с елементарния млечен. 2-3 части от него незабавно ще заситят глада ви, защото усетът му е по-силен.

Ако пък приемате магнезий под формата на добавки от аптеката, хубаво е да знаете, че към тях можете да прибавите и витамин B6.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР