Проблемът с нерегламентирания натиск върху министри от това правителство приема

...
Проблемът с нерегламентирания натиск върху министри от това правителство приема
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Проблемът с нерегламентирания натиск върху министри ще избухне като мина

П роблемът с нерегламентирания напън върху министри от това държавно управление приема толкоз рискови размери, че заплашва да избухне като мина в колелата на това държавно управление. Това уточни в декларация от името парламентарната група на " ИТН " (ИТН) депутатът Гроздан Караджов. В декларацията си той означи, че първо от напън се е оплакал министърът на електронното ръководство Александър Йоловски, който е предопределение на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), в този момент от напън се е оплакал Калин Стоянов, за който още се спори чие предопределение е.

Ако логистикът на сглобката беше жив, можехме да попитаме него, уточни Караджов. Може би е време Кирил Петков да проговори - да му олекне. Няма по какъв начин да не отбележим странното държание на премиера Николай Денков, който и до момента не е намерил време да беседва с министър Йоловски, дали в действителност е заплашван от Кирил Петков, уточни Караджов.

" Вчера ученият най-сетне се охрабри и изиска инспекция дали служители на реда са заплашвали настоящ министър - нищо, че този сигнал е от преди няколко месеца. Още при съставянето на това държавно управление бяха заложени голям брой бомби със закъснител, които една по една стартират да гърмят ", добави депутатът. 

От Има Такъв Народ желаеха основаването на две анкетни комисии за Министерство на вътрешните работи, базирайки се на изявление на Кирил Петков, в което е влезнал в " директен конфликт " с обадилия се вътрешен министър Калин Стоянов, в което вътрешният министър непосредствено обвинил Петков, че му е оказвал напън за промяна на управителни фрагменти в Министерство на вътрешните работи.

Караджов означи, че Кирил Петков се е опитал да се измъкне от това изявление, като на четири пъти е попитал Калин Стоянов, дали е приказвал с него след датата 17 август, което разумно предполагало, че преди 17 август е имало диалози и срещи, на които се е обсъждала работата. Караджов прочете цитати от това изявление и сложи въпроса за какво 17 август се оказва толкоз основна дата за взаимоотношенията сред мандатоносител и вътрешен министър и за какво е тази фиксация на Кирил Петков върху датата 17 август. 

Дали не е, тъй като на 16 август бе убит видният предприемач и политически наставник на Кирил Петков и ПП-ДБ - Алексей Петров, индивидът, който по думите на водача на другия некоалиционен сътрудник - Бойко Борисов, е осигурявал логистиката за основаването на това държавно управление, добави Караджов.

В декларацията си от Има Такъв Народ упорстват, че българското общество има право да знае по какъв начин се случват нещата в силовото министерство.

" Кирил Петков дължи пояснение за това задкулисие, което обезпечи основаването на сглобката, за зависимостите, които не престават да крепят този циничен сговор. Затова ние от Има Такъв Народ считаме, че би трябвало да се основат не една, а най-малко две анкетни комисии за Министерство на вътрешните работи. Едната да проверява какво е ставало до 17 август, когато е имало човек и въздействие, и една за след 17 август, когато нещо се е счупило във вашите подмолни контакти ", съобщи Караджов. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР