Проблемът с намирането на препарата Оземпик, предназначен за пациенти с

...
Проблемът с намирането на препарата Оземпик, предназначен за пациенти с
Коментари Харесай

Проблемът с липсата на лекарства в Пловдив ескалира! Гонят диабетици с охрана от аптеки

Проблемът с намирането на препарата „ Оземпик ”, предопределен за пациенти с диабет вид 2, продължава да слага в риск живота на  пловдивчани, с това заболяване. Медикаментът е със сериозна липса във фармацевтичните компании, а диабетици изпадат в същинска нервност, тъй като по думите им, дефицитът се дължи на това, че аптеките избират да дават „ Оземпик ”  на борещите се с килограмите, а не на тези, които имат същинска потребност от използването на лекарството. Причината- по-голяма облага. Аптеките покачват цената му и вместо да го отпускат по Здравна каса, както е редно,  те го продават на нараснала цена, разясняват нуждаещи пловдивчани.
Прочетете още
Както по-рано TrafficNews заяви, неналичието е сериозна и то освен на един медикамент, предопределен за диабетици. След инспекция на медията ни, стана ясно, че в действителност медикаментите липсват в огромна част от пловдивските аптеки, само че някои от нуждаещите се доставят с тях от Турция и Гърция. Този недостиг продължава към този момент повече от година.

Диабетичка, описа пред  TrafficNew  , че 10 дни след материала ни, ситуацията става все по-критично. Тя показа днешната обстановка, в която е изпаднала, откакто е посетила пловдивска аптека. Там й е било отказана покупката на медикамента, с предтекст, че към момента не е разполагаем. По думите на дамата е трябвало през днешния ден аптеката да разполага с лекарството.

„ Преди месец ми споделиха, че през днешния ден ще има. Ето, пристигам и още веднъж ми настояват, че не е налично. Докога? ” Възмутено пита дамата.

След отхвърли за закупуване, обезверената пловдивчанка изпада в нервност и стартира да се кара с фармацевта. Така защитата се намесва и с жестоко отношение изкарва дамата отвън обекта. По думите на дамата това е извънредно огромен проблем. Тя описа още, че се е афектирала, тъй като нейни познати, които желаят да отслабват, закупуват медикамента от аптеки в града, т.е. подобен към момента може да бъде открит, само че явно не и за страдащите от диабет вид 2.  

Недостигът се отразява извънредно неприятно на хората, които се нуждаят от „ Оземпик ”. Те молят да се обърне внимание на казуса от нужните институции и да се обезпечат естествени доставки и живот на болните от диабет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР