Проблемът с блокираните сметки на клиентите на една от големите

...
Проблемът с блокираните сметки на клиентите на една от големите
Коментари Харесай

Как да постъпим, ако сметката ни е блокирана заради технически проблем на банката?

Проблемът с блокираните сметки на клиентите на една от огромните банки у нас към този момент е позволен. Но за какво се случва това и какво може да създадем, в случай че изпаднем в сходна систуация?

Изцяло механически са проблемите, свързани с блокирани сметки и банкомати, които отхвърлят да дадат определената сума пари, изясни финансовият наблюдаващ Иво Димитров.

" Решението е вложения в хардуер и програмен продукт. Това, което може да създадат хората, е с самообладание да си търсят правата. Ако има добра вест, тя е, че вероятността за действителни загуби е нулева, няма да се изгубят парите ", уточни той.

Експертът акцентира, че се задействат механизми, които предотвратяват злоупотреби и други нежелани произшествия, като отбелязва, че това се случва постоянно по празниците поради по-голямата натовареност на системите.

" Няма огромен проблем, няма да си загубите парите. Тъй като всеки банкомат се ревизира, разликата сред бележките и наличността вътре незабавно се открива, не може да се получи загуба. Факт е обаче, че вие оставате с голямото отчаяние и напрежението, по тази причина, че имате известие за изтегляне на сума, която не сте получили. Експертът акцентира, че всеки банкомат се ревизира, а разликата сред сумата изтелглени пари по отношение на издадените разписки и наличните средства се открива ", сподели Иво Димитров, финансов наблюдаващ.

Иво Димитров поучава хората да не оставят за последния миг пазаруването на дарове по празниците и предлага постоянно да носят пари в брой със себе си.

Репортери: Светозар Костадинов, Петър Желев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР