Проблемът с безстопанствените кучета на територията на община Болярово е

...
Проблемът с безстопанствените кучета на територията на община Болярово е
Коментари Харесай

Нов приют в Болярово може да приюти 25 безпризорни кучета



Проблемът с безстопанствените кучета на територията на община Болярово е овладян с разкриването на общински подслон. В него могат да бъдат настанени 25 безпризорни животни.  

Общинският подслон е открит преди няколко години в сходство с всички ветеринарни условия, акцентира кметът Христо Христов.

„ Организирали сме работата на приюта с ветеринарен доктор, също по този начин компания, с която имаме подписан контракт от Ямбол. Редът е такъв- получаваме информация до ветеринарния доктор или до нашия еколог, който дава отговор за приюта. Когато е незабавен казусът, в границите на 24 часа компанията е задължена да реагира – това куче да бъде прибрано в приюта. В следствие докторът би трябвало да извърши своите задължения, по повод дали е нужна кастрация, обработка, прегледи ”.  

Зачестяват и случаите на осиновяване.

„ Има ли сме случаи в приюта дори кучета, които са прибрани от притежателя на идващия ден, идват и го търсят, само че надлежно те би трябвало да заплатят нужната такса и разноски, които ние пък сме дали на компанията през този интервал. ”  

На последното съвещание на общинския съвет в Болярово беше призната нова петгодишна стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените животни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР