Проблемът с алкохолизма в Русия датира отдавна. През годините се

...
Проблемът с алкохолизма в Русия датира отдавна. През годините се
Коментари Харесай

Как се борят с алкохолизма в Русия

Проблемът с алкохолизма в Русия датира от дълго време. През годините се раждат не една и две хрумвания по какъв начин потреблението му да бъде понижена. Една от най-популярните прилагани ограничения е нарастване на цената. Според съветски психолози обаче има и различен метод, а точно възбраната за продажба на спиртни питиета в жилищните квартали, наоколо до високите блокове. Също по този начин продажбата на алкохол там може да окаже отрицателно въздействие върху подрастващите. Деца постоянно се държат като възрастни и съумяват да си купят алкохол.

Що се отнася до селските региони, където наоколо до дома няма магазин, е добре да се ограничи времето, в което се продава алкохол е мнението на психолози. Също по този начин би трябвало да се вдигне възрастовата граница и алкохол да се продава на лица навършили 21 години.

Статистиката демонстрира, че в Русия един човек годишно изпива 10 литра корав алкохол. В реалност цифрата е двойна. Специалисти са на мнение е, че е дейно да се приложи опитът на Чечня – да се редуцира времето за продажба на алкохол до най-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР