"Проблемът е не само за Банско и региона, той е

...
"Проблемът е не само за Банско и региона, той е
Коментари Харесай

Банско иска втори лифт, ще търси помощ от екоминистерството

"Проблемът е освен за Банско и района, той е народен. Необходимостта да се построи втори кабинков въжен превоз в ски зоната е сериозна, а това може да се случи единствено след смяна на в този момент настоящия проект за Пирин. Към момента той не разрешава създаване на нови лифтове в ски зоната ", уточни в студиото на утринния блок на Bulgariа ON AIR кметът на Банско Георги Икономов.

Икономов внесе в Министерството на околната среда и водите искане за привършване на започнатата през 2013 година процедура по отчасти изменение на в този момент настоящият План за ръководство на Национален парк "Пирин ".

По думите му, приемането на новия проект, разработван близо 5 години, е блокирано от правосъдни каузи, чието дефинитивно решение ще продължи много дълго във времето.

Кметът на Банско е безапелационен, че офанзивите против построяването на втори кабинков въжен превоз не са основани на никакви рационални екологични причини и навеждат на мисълта, че става въпрос за обслужване на непознати ползи.

Припомняме ви, че през вчерашния ден локални поданици и представители на туристическия бизнес в курортния град излязоха на митинг с искане за втори въжен превоз и повече ски писти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР