Проби от водите на Черно море ще бъдат взети днес

...
Проби от водите на Черно море ще бъдат взети днес
Коментари Харесай

Заради Каховка: Басейнова дирекция взима проби от морето край нос Калиакра, Шабла, и Дуранкулак

Проби от водите на Черно море ще бъдат взети през днешния ден от екипите на Басейновата дирекция " Черноморски регион ". Проследяването на положението на морската вода се постанова по отношение на разрушаването на язовирната стена край " Нова Каховка " в Украйна. Пробите ще бъдат взети от три пункта – залив „ Болата “ край нос Калиакра, Шабла и Дуранкулак.

Уверенията на управляващите са, че все още няма данни за замърсяване на водите на Черно море на територията на България, както и заплаха за туристическия сезон у нас. При визитата си във Варна министърът на туризма Зарица Денкова съобщи, че прогнозата за развиването на туристическия сезон е извънредно позитивна. Министърът настоя да се вземат ограничения против разпространяването на подправените вести за замърсяване на водите на Черно море у нас.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов е договорил с румънския си сътрудник Мирча Фичет ежедневен продан на резултатите от пробонабирането в Черно море. Изследванията и на двете страни все още демонстрират, че няма замърсяване и не се чака утежняване качеството на морските води. Страната ни получава данни и от седмичния екологичен мониторинг на територията на Украйна.

Пробонабиране през днешния ден ще извършат специалисти от Басейнова дирекция при Болата, Дуранкулак и Шабла.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР