Призоваваме премиерът Кирил Петков лично да води българската делегация на

...
Призоваваме премиерът Кирил Петков лично да води българската делегация на
Коментари Харесай

АСБ: Радев няма място на срещата на върха на НАТО! Министър-председателят да води българската делегация

" Призоваваме министър председателят Кирил Петков персонално да води българската делегация на Срещата на върха на НАТО на 24 март ".

Това се споделя с позиция на Атлантическия съвет на България.

" Ако министър-председателят абдикира от своето обвързване, това няма да трансферира неговата отговорност към президента Радев, чийто афинитет и недвусмислени „ услуги “ към агресора Русия са известни на всичките ни съдружници. Радев няма да се поколебае, в полза на краткосрочните си тясно-политически проекти и зависимости, да опита да блокира значими съюзнически решения за подсилване на възпиращия и отбранителния капацитет на НАТО в източна Европа, а сигурно и да блокира всяка по-решителна и смислена военна помощ за Украйна ", безапелационни са от АСБ.

Публикуваме цялата позиция на атлантиците:

" На 24 март 2022 година в Брюксел ще се организира изключителна среща на върха на държавните и държавни ръководители на страните от НАТО.

На тази среща ще бъдат взети извънредно значими решения за отбраната на Алианса пред лицето на съветската експанзия. България би трябвало да покаже мощно и уверено водачество в полза на своята и на съюзната политика за сигурност и защита. Лидерство, което носи своята отговорност за тази политика пред българските гласоподаватели, в строго сходство с буквата и с духа на Конституцията на Република България!

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Това водачество в парламентарната ни Република България, е обвързване и отговорност на министър-председателя. Еднозначно и несъмнено! И изключително в миг, когато се взимат сериозни решения за непосредствената сигурност и защитата на България през днешния ден и в този миг, пред лицето на агресор, който заплашва света с нуклеарна война, а не в някакво неразбираемо и несигурно бъдеще и в спокойна и несмущавана интернационална среда.

Затова призоваваме министър-председателят Кирил Петков, като глава на изпълнителната власт, да поеме своята конституционна отговорност в този тежък за България и за Европа миг, като персонално управлява българската делегация.

Ние настояваме и чакаме България да изиска доста разполагане на войски и сили на Алианса на наша територия, с които всяка допустима съветска експанзия да бъде дейно възпирана, като в същото време и Алиансът като цяло, и България в частност усили незабавно и доста военната помощ за Украйна.

Румен Радев няма място на тази среща на върха!

Съгласно българската конституция президента е Върховен главнокомандващ и не е част от изпълнителната власт, нито носи отговорност за политиката, провеждана от изпълнителната власт; на срещата на върха на НАТО решенията се разискват и вземат от главите на изпълнителната власт на държавите-членки. Време е да стане ясно на всеки български жител кой има правото и кой носи отговорността за решенията за българската национална сигурност и защита.

Ако министър-председателят абдикира от своето обвързване, това няма да трансферира неговата отговорност към президента Радев, чийто афинитет и недвусмислени „ услуги “ към агресора Русия са известни на всичките ни съдружници. Радев няма да се поколебае, в полза на краткосрочните си тясно-политически проекти и зависимости, да опита да блокира значими съюзнически решения за подсилване на възпиращия и отбранителния капацитет на НАТО в източна Европа, а сигурно и да блокира всяка по-решителна и смислена военна помощ за Украйна.

Вярваме, че министър-председателят Кирил Петков няма да се поколебае да сложи България откъм вярната страна на Историята!

Защото имаме вяра, че въпреки всичко има морал в политиката ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР