Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализира в най-скоро

...
Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализира в най-скоро
Коментари Харесай

От ГЕРБ питат защо не се работи по Плана за възстановяване и устойчивост

Призоваваме държавното управление и министъра на енергетиката да осъществя в най-скоро време проекта за удължение на комплекса " Мини Марица-изток ". Случващото се това на подписването на групово съглашение. Това стана ясно от изказване на депутати от ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили в Народно събрание.

Кирил Вълчев акцентира, че е извънредно значимо да се удължи животът на въглищните централи. По думите му се обрисува разгром в енергетиката.

Теменужка Петкова съобщи, че не се плануват никакви вложения, с цел да се планува удължение живота на въглищните централи. " А те са поръчител за енергийната успеваемост на страната ", означи тя и акцентира, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната. Петкова прикани държавното управление да предприеме бързи дейности и да направи всичко належащо тъй че животът на въглищните централи да бъде продължен.

Жечо Станковдопълни, че над 49 000 души разчитат на този бранш и също прикани да оперативно и бързо деяние от страна на държавното управление за спасяването на въглищните централи.

Делян Добрев разкри данни, съгласно които 1 милиарда 760 млн. евро са дадени на компании, които никой не знае от кое място и по кое време пристигнаха, по какъв начин са взели участие на търг и за какво са били определени. 

" Това не е скандал. Това е интернационален скандал! ", съобщи Добрев и уточни поименно някои от компаниите, които ще получат тези субсидии. " Надявам се способените органи да се самосезират, тъй като виждате за какви неща става въпрос ", съобщи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР