Призовавам Рашков отново да влезе в Булгаргаз и да извади

...
Призовавам Рашков отново да влезе в Булгаргаз и да извади
Коментари Харесай

Манолова призова Рашков отново да влезе в Булгаргаз

„ Призовавам Рашков още веднъж да влезе в Булгаргаз и да извади цялата истина. Да направи инспекция по какъв начин в Чирен останаха единствено 17% газ от потенциала на хранилището след продажбата на 37 хиляди МВтч газ на някогашната компания на новия началник на Булгаргаз – МЕТ Груп. Същата тази компания е и доставчикът, който би трябвало да замести Газпром. Реално отново ще се купува съветски газ, само че с 30% надценка и с едни 5€ над пазарната цена. Това са 10 млн. лева, които ще бъдат разпределени за комисионни. Пазарната цена е с 2€ над цената на газовия хъб в Холандия, само че тази компания ще получава по 5€ от горната страна – освен това без търг. Купуват газ за 200 млн. евро единствено за месец май без търг и без конкурс. “

Това съобщи ръководителят на новата партия Изправи се България Мая Манолова пред Нова нюз след учредяването на групировката си. Г-жа Манолова добави, че към този момент се съмнява дали и от Продължаваме промяната желаят орган, който да се бори с корупцията, тъй като тогава ще би трябвало да ревизира и техните покупко-продажби като тази за газа. Лидерът на Изправи се България беше безапелационна, че от групировката са за енергийна самостоятелност от съветския газ, само че не са съгласни енергийната взаимозависимост от Русия да стане взаимозависимост и от приятелския кръг на властта.

Г-жа Манолова съобщи, че Изправи се България е обществена партия, обществената опция, която се бори за по-високи приходи, по-високи заплати, за трудова промяна. По думите ѝ няма партии, които да бъдат техни естествени сътрудници сега.

На въпрос за партньорството си с „ Отровното трио “ госпожа Манолова съобщи:

„ В обединението, която бяхме постигнахме нашата цел Борисов да бъде отвън властта. Сега всеки потегли по своя път, тъй че евентуално ще участваме настрана на идващите избори. “

По думите ѝ сега няма обществена партия в Народното събрание в противоположен случай нямаше да се допусне обсъжданото от КЕВР 30% нарастване на цената на водата. В момента регулаторът преглежда предложенията за нови бизнес проекти на ВиК сдруженията и тъкмо в този миг останаха без работещ интернет уебсайт и без информация за потребителите и опция да се включат в публичните разисквания.

Относно износът на оръжия за Украйна Мая Манолова разяснява: „ И дребните деца схванаха, че българско оръжие стига до Украйна “. Това се удостоверява и от информация в международните и украинските медии, както и от новите контракти за 2 милиарда лева за експорт към Полша и Чехия на оръжие, предопределено за Украйна. По думите на водачът на Изправи се няма по какъв начин Корнелия Нинова да не знае, че се изнася оръжие за там, тъй като в междуведомствената комисия, която утвърждава износа с изключение на представители на МИИ има представители и на службите, които са ги уведомили за това.

„ Нинова е в каскадни неистини, които колкото и пъти да ги повтори няма да трансформират обстоятелството, че българско оръжие стига до Украйна. Очаквам, че ще направи „ огромен шлем “ в лъжите откакто излъгаха пенсионерите, откакто лъжат, че българско оръжие не стига до Украйна, в този момент третата неистина ще бъде, в случай че Парламентът гласоподава, ние излизаме от обединението. Не те останат, ще стоят вкопчени в креслата си до последно “ предвижда госпожа Манолова.

Относно разглеждането на настояването за премахване на основния прокурор водачът на Изправи се България разяснява, че всички сме наясно по какъв начин ще завърши гласуването във Висш съдебен съвет – Гешев ще остане основен прокурор, тъй като има болшинство в този Висш правосъден съвет.

Тя насочи въпрос по какъв начин ще гласоподават представителите на партията на Нинова в Съвета и дали още веднъж ще поддържат Гешев, както го вършиха неведнъж.

Мая Манолова разяснява, че промяната на основния прокурорможе да стане със промяна на Висш съдебен съвет. Може да стане с смяна на закона като създадат Съвета от непрекъснат в непостоянно настоящ орган и това автоматизирано значи избор на нови членове на съвета. За това се изисква нормално болшинство в Парламента, само че явно и по тематиката правосъдна промяна несъгласията са доста съществени – по думите на водача на ИБГ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР