Признание за журналисти от По света и у нас.Цветелина Йорданова

...
Признание за журналисти от По света и у нас.Цветелина Йорданова
Коментари Харесай

Признание за БНТ: Отличиха журналистите Цветелина Йорданова и Айше Сали

Признание за публицисти от " По света и у нас ".

Цветелина Йорданова и Айше Сали бяха отличени от Сдружението на испаноговорящите публицисти в България. Репортерите ни бяха отличени в състезанието на Сдружението " Светове и цветове " за репортажи, с които сближават България с испаноезичните страни.

Цветелина Йорданова беше отличена в категория " Телевизия ", а Айше Сали получи специфичната премия на Рока - България за екология.

Благодаря на Сдружението на испаноговорещите публицисти в България. Тя е за целия екип на " По света и у нас ". Присъжда се за един репортаж, който заснехме с оператора Станислав Ангелов в Мадрид. В него разказахме за това по какъв начин спортуват възрастните хора в Испания. Мечтая, уповавам се и очаквам деня, в който възрастните хора в България ще имат сходни благоприятни условия и няма да бъдат отписвани и обричани на самотност и изолираност в обществото. В това отношение Испания е прелестен образец, сподели Цветелина Йорданова, публицист.

Този конкурс се назовава " Светове и цветове " и аз доста се веселя, че премията идва от другари, с които споделяме общ език, който ни отваря вратата към необятния свят на испаноговорящите. В репортажа, който ви показахме в предаването " Европейци " описваме за един съобразителен кмет, който е измислил система, с която цялото село получава топла вода и парно. Освен образец за екология това е и образец по тази причина какво може да направи един човек, когато обича хората към себе си, желае да ги задържи и по този начин да защищити своето село от обезлюдяване, сподели Айше Сали, публицист.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР