Призив за групово финансиране (известно като crowdfunding), отправен след руските

...
Призив за групово финансиране (известно като crowdfunding), отправен след руските
Коментари Харесай

Призив за групово финансиране събра 9,6 млн. долара за украински дронове

Призив за групово финансиране (известно като crowdfunding), насочен след съветските офанзиви против украинските градове, събра 9,6 млн. $ за единствено 24 часа. Частните дарения ще се употребяват за пазаруване на дронове камикадзе за въоръжените сили на страната, заяви Guardian.

Предвижда се с парите да бъдат купени 50 дрона Ram II – безпилотни летателни апарати с избухлив товар от 3 кг, проектирани и създадени от украински компании, както и три контролни станции и спомагателни муниции, разгласи Сергей Притула, който провежда самодейността.

„ Искаха да ни уплашат, само че ние се обединихме още повече. Запомнете - в никакъв случай не ядосвайте украинците. Никога! ”, акцентира Притула.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви на водачите от Г-7, че Русия е употребила разнообразни муниции, с цел да удари украински градове, причинявайки гибелта на 20 цивилни.

„ Врагът употребява над 100 крилати ракети, десетки разнообразни дронове, в това число ирански шахиди “, акцентира той.

Зеленски добави, че украинското разузнаване счита, че Русия е поръчала 2400 дрона камикадзе Shahed-136 от Иран и прикани Запада да даде на Украйна по-добри системи за противовъздушна защита.

Безпилотните самолети-камикадзе Shahed-136  са създадени от Iranian Aircraft Industrial Company и съгласно производителите им имат обсег на полета от 1000 км. Те са мудни и съдържат гръмък китайски мотор MD550, само че са сложни за събаряне, когато в полет са няколко.

Безпилотният Ram ІІ има обсег на полета от 30 км, само че се потвърди като ефикасен в борба.

Серхий Стерненко, деятел, съосновател на краудфъндинга, който затвори след 26-часово набиране на средства, заяви че единствено в първите 7 минути след апела са постъпили 1 милион украински гривни от хора, които са се укривали в бомбоубежищата.

„ Кампаниите за групово финансиране вършат нашата отбрана по-силна. Ние, елементарните хора, оказваме помощ на украинската войска ”, означи Стерненко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР