Призът Зелена личност 2018 тази година отива при Деница Петрова,

...
Призът Зелена личност 2018 тази година отива при Деница Петрова,
Коментари Харесай

Кой спечели наградата “Зелена личност” 2018?

Призът " Зелена персона " 2018 тази година отива при Деница Петрова, подстрекател на самодейността " Подари въздух ".

Тя ще получи своето отличие на 11 май 2018 г, когато е формалната гала по награждаване на финалистите в Националния конкурс " Най-зелените компании в България ", проведен за 8-ма година от b2b Media. Инициативата е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Специалната премията " Зелена персона " е предопределена за хора, които са съдействали за популяризирането и налагането на зелената концепция в обществото.





Наградата беше присъдена за първи път през 2012 година и е единствената в границите на състезанието, която се връчва след гласоподаване напълно онлайн.

Деница Петрова е графичен дизайнер, който работи като експерт по цифров макретинг в организация knowbox. Тя е главен подстрекател на акцията " Подари въздух ". Статистиката сочи, че мръсният въздух е сериозна опасност за здравето и води до преждевременната гибел на 6.5 млн. души годишно в международен мащаб. Това го прави по-смъртоносен от болесттите малария и СПИН взети дружно.

" Целта на акцията е да даде разнообразни и изобретателни решения и по този метод да подтикнем хората да подхващат дейности. Вярваме, че в случай че всеки от нас се ангажира с тази идея, можем да живеем в по-здрава среда ", споделя Деница.

Нейни съперници в конкуренцията за оценката бяха: Борис Бонев, подстрекател на самодейността " Спаси София ", Калин Василев - основател на организация " TarnovoRuns ", Петко Петков - бизнесмен, екозащитник, деятел на съдружие " Запазете Бедечка " и Влади Ванков, уредник и участник в акции за разчистване на сметищата във Велико Търново.

Кандидатстването в Националния конкурс " Най-зелените компании в България " продължава до 4 май 2018 година В него могат да се включат бизнес организации, публични структури и общини

Националният конкурс се трансформира в емблема на виновния и екологично съгласуван бизнес, който е в синхрон с разрастващата се бизнес среда в България. Той съдържа призове за персони, компании, общини и неправителствени организации. Кампанията се организира за осма поредна година.

Всяка компания, която е показала „ зелена " разпоредителност през миналата 2017 година, може да кандидатства онлайн за влиятелните награди на адрес: green.b2bmedia.bg
Категории:
Автоиндустрия, превоз, логистика и телекомуникации Енергетика, воден бранш Технологии, IT артикули и услуги Индустрия и индустриален бранш Рециклираща индустрия, ръководство на боклуци Обществени организации, общини и държавни структури Строителство, недвижими парцели, търговски площи, бизнес здания Туризъм, хотелиерство и развлекателна промишленост Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги Био промишленост, зелен бизнес Хранителна промишленост, бранш „ услуги ", търговия и селско стопанство Сектор " обучение ", ПР и рекламни услуги Зелени стартъпи
За трета година в надпреварата се включват започващи „ зелени " бизнес хрумвания. Инициативата е ориентирана към студенти, започващи компании, бизнесмени, откриватели и неофициални екипи, които имат опция да показват своите „ зелени " бизнес хрумвания, свързани с провокациите на климатичните промени.

Кандидатите с най-впечатляващи екологични резултати получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специфичните награди на журито и публиката:
Награда: " Принос към зелената концепция " Награда: " Зелена иновация " Награда: " Устойчиво развиване за „ зелена " стопанска система " Награда: " Безхартиен офис " Награда: " Зелено перо " Награда: " Зелена персона " - премия на публиката
Официалното награждаване ще се състои на 11 май 2018 година

Конкурсът е с поддръжката на Пощенска банка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР