Приятелството ни датира от много отдавна. Ние никога няма да

...
Приятелството ни датира от много отдавна. Ние никога няма да
Коментари Харесай

Нетаняху към Борисов: Няма да забравим как българи са лягали на релсите, за да спасят евреите

Приятелството ни датира от доста от дълго време. Ние в никакъв случай няма да забравим предишното. Как българските жители са легнали върху жп релсите, с цел да предотвратят депортирането на евреите си. Това сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху преди среща с българския си сътрудник Бойко Борисов.

„ Споделяме извънредно положително другарство. Споделяме мост, построен сред българския и израелския народ - това са българските евреи, които са съдействали извънредно доста за развиването на Израел “, съобщи той.

„ Оценяваме всичките ви дейности против антисемитизма и напъните ви в общата ни борба против радикалния ислям. Не по-малко и в битката против тероризма, който постоянно води до жертви освен в нашите две страни, само че и в интернационален проект “, уточни Бенямин Нетаняху, представен от " Фокус ".

От своя страна министър председателят Борисов съобщи, че ще се водят диалози с Израел за взаимно произвеждане в региона на защитата, да вземем за пример на бойни дронове.

„ Невинаги връзките сред Европейски Съюз и Израел са на висотата, която би трябвало да бъдат. Винаги съм смятал, че Израел е извънредно значим за сигурността и стабилността в Близкия изток. Нашите военни водачи и водачите на Израел организират в България седмици наред въздушни боеве “, съобщи той.

По думите му срещите са Нетаняху са извънредно потребни в сферите на здравната инсталация, на фармацията, на земеделието.

Борисов добави, че се надява през септември в Тел Авив да бъде открит монумент на подвига за спасяването на българските евреи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР