Приятелството е една душа, живееща в две тела.“ – Аристотел Истинският

...
Приятелството е една душа, живееща в две тела.“ – Аристотел
Истинският
Коментари Харесай

Истинското приятелство свети най-ярко, когато наоколо е тъмно

„ Приятелството е една душа, живееща в две тела. “ – Аристотел

Истинският другар в никакъв случай няма да те напусне. Дори в най-мрачния час, когато всичко в близост е безсмислено и обстановката наподобява безнадеждна, когато всички останали са си тръгнали и никой различен не е останал… Той ненадейно се появява, с цел да ви утешава и дава безусловна поддръжка.

Истинският другар може да бъде лъч светлина, в случай че сте заседнали в тъмнината, мотор, който ви оказва помощ да започнете да се движите в моменти на уязвимост и колебливост.

Той е това парченцето, което ви липсва, с цел да завършите главния пъзел, наименуван ЖИВОТ. Истинският другар е богатство.

„ Приятел е този, който знае песента на сърцето ти и може да ти я запее даже, когато си я не запомнил. “ – Дейв Бари

И всичко това, тъй като индивидът, който ви обича и който ви назовава негов другар, в никакъв случай няма да ви изостави. Той ще бъде там, когато е належащо, даже и да не му се обадите.

Между вас двамата съществува неразривна връзка и никаква отдалеченост, проблем или мрачевина не могат да разрушат връзката, която сплотява двете души с обич, схващане и любов.

Разликата сред същинско и подправено другарство

Никога не забравяйте, че да намерите подправен другар е елементарно. Такива хора се пробват да бъдат значима част от живота ви, само че в това време, най-вероятно, те желаят да получат нещо от вас. Може би това е отровен човек, който попречва персоналното ви развиване и единствено мечтае за достъп до портфейла ви или други запаси. Или може би той ревнува от вас и се пробва да бъде покрай вас, с цел да не ви разреши да продължите напред.

Истинският другар в никакъв случай няма да ви накара да страдате.

Такива хора не изпитват потребност да ви потвърждават нещо. Ако ви се коства, че думите или дейностите на човек приказват за опитите му да ви употребява и не идват от сърцето му, бягайте. Защото той е доста токсичен за вас и това, което споделя, не съответствува с неговите планове.

Истинският другар постоянно изпълва сърцето ви със светлина, тъй като той в никакъв случай не бяга, без значение какъв брой компликации ще би трябвало да преодолее с вас.

Дори в случай че всичко наподобява доста зле и желаете да избягате от идния мрак, този човек ще бъде там, тъй като той в действителност ви обича.

„ Приятел е този, който знае всичко за теб и все пак те обича! “ – Уилям Шекспир

В моменти, когато светлината наподобява прекомерно слаба, когато се нуждаете от фенерче, с цел да не се заблудите, точно тогава същинският другар стартира да свети, като утринна звезда, помагайки на душата ви да се измъкне от всевъзможни компликации.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР