Привлеченият през зимата Джанкарло Стантън най-сетне влезе в суперзвездната роля,

...
Привлеченият през зимата Джанкарло Стантън най-сетне влезе в суперзвездната роля,
Коментари Харесай

Стантън дочака своя звезден момент в Ню Йорк

Привлеченият през зимата Джанкарло Стантън най-накрая влезе в суперзвездната роля, която всички в Ню Йорк Янкис чакат от него. Бейзболистът с най-скъп контракт в историята на МЛБ и на международния спорт въобще донесе тази нощ победа на " янките " със 7:5 против гостуващия Сиатъл Маринърс с двоен хоумрън при 2 аута в 9-ия ининг.

" Не ме вълнува дали това е моят персонален миг. Просто съм благополучен, че съумях да довърша започнатото от тима. Всички дружно се преборихме за тази победа. Точка по точка, един след различен. Доказахме, че до момента в който мачът не е приключил, имаме късмет ", разяснява Стантън, за който това бе четвърти триумфален хоумрън в кариерата и първи след 2014 година в Маями Марлинс.



С удара на 28-годишния DH в действителност бе приключен впечатляващ поврат на нюйоркчани, които изоставаха с 0:5 по средата на 5-ия ининг. „ Моряците” бяха вкарали 3 точки в 4-тия с два единични шлагера – на Денард Спан и Дий Гордън (2 RBI), и още 2 точки в 5-ия със саможертвен флай на Спан и RBI-сингъл на Райън Хийли.

Походът наопаки за домакините стартира с индивидуален шлагер на Аарън Джъдж в затварянето на 5-ия ининг, който в композиция с неточност на централния аутфилдер Спан донесе първите 2 точки в актива на Янкис. В 7-ия Диди Грегориус прибра рънер със саможертвен флай, а в 8-ия Гари Санчес изравни резултата с двоен хоумрън, подредил сцената за последвалия звезден миг на Стантън.



Новобранецът Хонатан Лоаисига стартира като питчер за Ню Йорк и хвърля 3 ининга и 2/3 във втория си мач във Висшата лига. Дебютиралият предишния петък 23-годишен никарагуанец направи 4 страйкаута, даде 2 бази за боли и пое 3 точки от 6 шлагера. Чейсън Шрийв, Джонатан Холдър и Аролдис Чапман (W 3-0) довършиха дуела от булпена.

Асът на Сиатъл Феликс Ернандес бе на възвишението през първите 5 ининга, в които пусна 6 шлагера и 2 точки след 6 страйкаута и една разходка. Хуан Никасио (Н 15) и Джеймс Пасос (Н 10) удържаха още известно време офанзивата на съперника, само че сервираните хоумръни от Алекс Коломе (BS 3) и Райън Кук (L 1-1) донесоха трета поредна загуба на Маринърс.



Ню Йорк Янкис - Сиатъл Маринърс 7:5
ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
СИАТЪЛ
0
0
0
3
2
0
0
0
0
5
10
1
НЙ ЯНКИС
0
0
0
0
2
0
1
2
2
7
11
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 20 ЮНИ:

Американска лига

Кливланд Индиънс - Чикаго Уайт Сокс 12:0
Хюстън Астрос - Тампа Бей Рейс 5:1
Минесота Туинс - Бостън Ред Сокс 4:1
Канзас Сити Роялс - Тексас Рейнджърс 2:3

Национална лига

Филаделфия Филис - Сейнт Луис Кардиналс 4:3
Чикаго Къбс - Лос Анджелис Доджърс 4:0
Сан Франциско Джайънтс - Маями Марлинс 6:5
Питсбърг Пайрътс - Милуоки Бруърс отсрочен
Колорадо Рокис - Ню Йорк Метс 10:8

Интерлига

Синсинати Редс - Детройт Тайгърс 5:3
Торонто Блу Джейс - Атланта Брейвс 5:4
Сан Диего Падрес - Оукланд Атлетикс 4:12
Вашингтон Нешънълс - Балтимор Ориолс 0:3

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР