Приватизирането на Луната ще премахне бедността на Земята, заявяват икономисти

...
Приватизирането на Луната ще премахне бедността на Земята, заявяват икономисти
Коментари Харесай

Предлагат Луната да бъде приватизирана, за да се премахне бедността на Земята

Приватизирането на Луната ще отстрани бедността на Земята, декларират икономисти в ново изследване.

Институтът " Адам Смит " предлага земният сателит да бъде разграничен на имоти и разпределен на разнообразни страни. В следствие те ще могат да продават или отдават чартърен парцелите. Икономистите заключват, че стопанската система и обществото биха спечелили доста, осведоми " Dir.bg ".

" Ясна, морално оправдана и ефикасна система на правата на благосъстоятелност в космоса би донесла големи изгоди, които надвишават финансовите награди за хората, които биха станали притежатели ", декларира икономическият откривател и създател на отчета Ребека Лоу.

" Свободният пазар ще насърчи виновното ръководство на космоса, както и благоприятни условия за нови научни открития ", добавя икономиста.

Институтът " Адам Смит " разказва себе си като " без значение Неправителствени организации, което цели поощряване на свободния пазар и неолибералните хрумвания ".

" Правата на благосъстоятелност играят основна роля за повишение на виталния стандарт, нововъведенията и човешкото достолепие тук, на Земята. Същото би било правилно, в случай че използван тази логичност към космоса ", споделя ръководителят на проучванията на института Даниел Прайър.

Не всички са съгласни с концепциите на института " Адам Смит ".

Предложението на организацията опонира на Договора за галактическото пространство, формиран в Организация на обединените нации през 1967 година Той не разрешава на страни и лица да имат благосъстоятелност в космоса.

Един от най-големите опасности в възможното парцелирането на Луната е обвързван с опцията от Трета международна война.

Счита се, че към Южния полюс на естествения ни сателит има огромни находища на хелий-3. Изотопът постоянно е именуван " горивото на бъдещето ", тъй като може да зарежда разработваните сега термоядрени реактори. Земята е бедна на хелий-3, само че той е постоянно срещан и на доктрина елементарен за извличане в определение зони на Луната. Притежателите на имоти със находища на хелий-3 биха имали монопол върху енергийните източници на Земята, което би им разрешило по-нататъшна агресия в Слънчевата система.

Купуването на парцел на Луната и неговата употреба ще е по-силата единствено на най-богатите хора и корпорации в света. Това в допълнение би нараснало освен положението им, само че и властта им над обществото.

" Ножицата сред небогати и богати, може безусловно да придобие галактически размери ", разясняват критиците на предлагането.

Твърдението, че приватизацията може да отстрани бедността и да форсира нововъведенията, също среща много рецензия, обвързвана с съответни образци от Англия и Източна Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР