Привържениците на автономията на един от департаментите на юг във

...
Привържениците на автономията на един от департаментите на юг във
Коментари Харесай

Готови за борба: Активисти подготвиха във Франция база за "правителство на Каталония в изгнание"

Привържениците на автономията на един от департаментите на юг във Франция са подготвени да дават на водача на Каталония Карлос Пучдемон база за основаване на католонско " държавно управление в заточение " при положение, че кабинетът на Испания го в профил от служба. Това съобщи пред АР Робер Казенова, водач на Комитета за самоопределение на Северна Каталония, настоящ във френския департамент на Източните Пиренеи.

По думите му, последователите на придвижването са подготвили за Пучдемон вила в комуната Теза в Източните Пиренеи, където той да може да се засели при положение на отстраняването му от власт.

" Комитетът за самоопределение на Северна Каталония " също е подготвен да даде 20-30 жилища на останалите представители на настоящето управление на Каталония при положение, че те изискат да основат каталонско държавно управление в заточение.

" До тогава, до момента в който против Пучдемон не бъде издадена Международна заповед за арест, той може свободно да живее във Франция ", съобщи Казенова. Той заяви, че предходната година се е срещнал с водача на Каталония, само че тогава не е било обсъждано основаването на база за " държавно управление в заточение ".

Департаментът на Източните Пиренеи, център на който е град Перпинян, е ситуиран на юг във Франция на границата с испанския самостоятелен район. Той се явява част от историческия район Русильон, който в разнообразни времена влизаше в състава на двете страни и бе дефинитивно причислен към Франция след Пиренейския контракт през 1659 година.

В Източните Пиренеи е публикуван каталонски език. " Комитетът за самоопределение на Северна Каталония " зе бори за автономност на департамента на Източните Пиренеи, само че не и за неговата самостоятелност.

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР