Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява

...
Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване

" Привърженик съм на машинното гласоподаване, тъй като считам, че то улеснява изборния развой. " Това съобщи Камелия Нейкова, която бе номинирана от " ИТН " за ръководител на новата Централна изборна комисия.

" Благодаря за доверието, което ми е гласувано на консултациите, които завършиха преди нашето чуване. Благодаря на партия „ ИТН “, че ме предложиха. Благодаря и за останалите оферти, защото виждам, че има сътрудници, с които сме работили и в предходни сформира на ЦИК. Г-жа Севинч Солакова има извънредно дълъг опит като секретар на ЦИК “, сподели още Нейкова. Тя показа в резюме професионалния си опит. Според нея той е задоволителен, с цел да бъде част от състава на ЦИК.

" Както всички споделят и тази ЦИК би трябвало да стартира с летящ старт. Изборите са доста скоро. Както се чува, ще са на 11 юли, което значи, че още в първите дни би трябвало да стартираме с решения. Някои от периодите са 57 дни, други - 53 дни. Предстои ни усилена работа. Всички знаем, че сякаш постоянно по този начин се случва на ЦИК. Новите промени в Изборния кодекс са предизвикателство ", добави тя.

Нейкова посочи, че е последовател на машинното гласоподаване. " То не разрешава недействителни бюлетини. От друга страна, измененията свързани с него, а точно машинният протокол ще улесни значително работата на членовете на секционните изборни комисии. Трябва да мислим и за тях, както и за цялата изборна администрация, които би трябвало да работят в по-нормална конюнктура. Никога не съм одобрявала хората да стоят по цели нощи и да не могат да си предадат протоколите. "

Според претендента за ръководител на ЦИК това се дължи на обстоятелството, че в последния миг се сменят членове на секционни комисии, които не са минали образования. " Моят апел към политическите партии и обединения е да заложат на хора с дълготраен опит, които в действителност ще поемат отговорността да са членове на секционни комисии. Много е значим въпросът за логистиката на машините ", означи Нейкова и акцентира, че комисията е групов орган. Тя добави, че ще се запознае със положението на машините и това къде се съхраняват.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР