Привърженик на Интер почина, след като бе прегазен от микробус

...
Привърженик на Интер почина, след като бе прегазен от микробус
Коментари Харесай

Фен на Интер почина, след като бе блъснат от бус с тифози на Наполи

 Роналдо влезе като запаса и избави Ювентус от първа загуба в Серия А  Беларуски вратар и фамилията му починаха след злополука
Привърженик на Интер умря, откакто бе прегазен от микробус с почитатели на Наполи преди дербито на кръга в Серия А нощес.

Тимът от Милано стигна до трагична победа с 1:0 с гол в добавеното време, само че триумфът бе засенчен поради ексцесиите сред почитателите, които може да донесат тежки наказания за " нерадзурите ".

" Точно преди началото на мача микробус с ултраси на Наполи е нападнат от стотици последователи на Интер, които почнали да чупят возилото с пръти и други предмети. В същото време на отстрещната страна СУВ удря 35-годишен юноша.

Пострадалият е откаран в болница, където е умрял. Двама са задържани, търси се трето лице по видеозаписи от камерите ", осведоми шефът на миланската полиция Марчело Кардона на конференция през днешния ден.

При мелето четирима последователи на Наполи са намушкани с ножове, като положението на един от тях, 43-годишен, е тежко. По време на мача пък тифозите на Интер не стопираха да наскърбяват на расистка основа играча на Наполи Калиду Кулибали.

Заради ексцесиите през вчерашния ден президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се закани да спре краткотрайно шампионата на Серия А.

" Ще обмислим дали да не предприемем това извънредно решение. Първо обаче ни би трябвало малко време, с цел да се координираме между тях. Налице е проблем с опазването на публичния ред и надлежно той би трябвало да бъде решен.



Трябва също по този начин да се реши дали мачовете ще продължат, или не. Много съм обезпокоен от протичащото се. Не съм психолог, само че беше видно, че някои от футболистите на " Сан Сиро " бяха доста изнервени.

В момента проучвам всичко, тъй като се случи нещо съществено. Искаме да чуем мнението на вътрешното министерство и Италианския олимпийски комитет, след което ще решим ", каза се Гравина пред " Il Messaggero ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР