Притеснението си от разпространението на коронавируса изрази главният държавен здравен

...
Притеснението си от разпространението на коронавируса изрази главният държавен здравен
Коментари Харесай

Кунчев притеснен. Предлага затягане на мерките в цялата страна

Притеснението си от разпространяването на ковид изрази основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и заяви, че с новия си отчет ще предложи стягане на ограниченията в цялата страна.

" Новите ограничения против ковид са неизбежни, тъй като събирането на хора на едно място, продължава да бъде извънредно рисково и ще сътвори нови талази на болест ", безапелационен бе Кунчев в изявление за бТВ.

От тази седмица и за цялата страна е неотложно спазването на 50% потенциал на заведенията. С понижен потенциал ще бъдат и концертните прояви, както и всевъзможни други проведени прояви, в които се чака скупчване на хора.

Бяха ми показани неотдавна сватби с по 700, 1000 посетители, а това е жив разплодник на вируса. Затова предлагам взимане на ограничения в цялата страна. И имам предвид освен заведенията, само че и на всички места другаде, сподели още специалистът. Той акцентира, че в случай че хората са имунизирани, могат да си организират събитията и на открито без ограничавания, само че при нас растежа на имунизираните хора не е толкоз огромен, с цел да приказваме за сходно нещо.

Бройката на инфектираните ще пораства поради спецификата на Делта разновидността на вируса. Плато има, само че не е несъмнено, че сме достигнали върха. Иска ми се да е по този начин, само че ще забележим, заяви още доцент Кунчев.

По думите на основния държавен контрольор упованията са в идващите седмици растежът на инфектирани дневно да бъде сред 1500 и 2500 души.

" Вариантите, които наблюдавахме и в Европа, бяха много разнообразни. В Кипър, да вземем за пример, имаше два-три пъти по-високи стойности. Трудно се вършат прогнози. С връщането на учениците в учебните заведения пък, картината ще стане още по-различна.

Внимавам доста, като приказвам за тях, тъй като получих упреци, че надали не желая те да не посещават класните стаи. Хората се опасяват, ненапълно с съображение, а със започване на учебно заведение, ще се усили и процеса на ускоряване на болестта. Не можем да премахнем на 100% риска, а единствено да го понижим. ”у разяснява още доцент Ангел Кунчев. И съобщи: „ Деца под 7-годишна възраст доста мъчно могат да бъдат накарани да носят маски. Ако родителите на тези деца са ваксинирани обаче, и в случай че в тази детска градина е инсталирана система за пречистване на въздуха, това ще е в пъти по-добър вид, в сравнение с носенето на маски. ”.

Проветряването е наложително, времето към момента го разрешава. Както и висок % на имунизация, несъмнено, приключи Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР