Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към наркотиците. В прекомерни

...
Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към наркотиците. В прекомерни
Коментари Харесай

Четири признака на пристрастяване към захарта и един начин да се отървете от нея

Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към опиатите. В несъразмерни количества сладкишите провокират възприятие на еуфория и прибавят сила. Проверете дали захарта се е трансформирала в допинг за вас.

Когато захарта навлезе в кръвния поток, централната нервна система предава импулси към региона на мозъка, виновна за удовлетворението и обичта. Наистина постоянно ни се прииска да се поглезим със сладко, когато сме изтощени или смутени за нещо. Кой не е имал неприятно въодушевление или неприятен романс с шоколад?

Захарта, когато се употребява постоянно в огромни дози, провокира пристрастяване, сходно на опиат. И колкото повече сладко консумираме, толкоз повече желаеме и толкоз по-трудно е да спрем.

Говорим, единствено за рафинирани захари и бързи въглехидрати, които се съдържат в газираните питиета, пакетирани сокове, бонбони, бисквити, десерти и печени произведения. Естествените захари (мед, плодове, стевия) и бавните въглехидрати (от пълнозърнести храни и зеленчуци) се преработват в тялото за сила и са потребни.

Обикновената захар, въпреки това, губи хранителната си стойност заради промишлената преправка, а злоупотребата с нея води до пристрастяване, диабет и сърдечно-съдови болести.
Знаете ли, че захарта е нездравословна и за косата?
Ако консумирате всеки ден захар или захарни произведения, това може да докара до пристрастяване, колкото и да не ви се има вяра. Хубавото е, че...
Прочети повече
Подобно на доста обсесивни компулсии, пристрастяването към захарта, в случай че не се управлява, прогресира с времето.

Проверете! Ето четири признака на пристрастяване към захарта. Ако имате най-малко един, би трябвало съществено да се замислите и да започнете да контролирате потреблението на сладкиши.

1. Сладкото ви успокоява

Сладолед за освежаване в края на тежък ден, еклер за разхлаждане след свада с обичания човек. Познати обстановки? Често има психическа или прочувствена взаимозависимост от сладкото, която може да докара до физиологична. Оправдаваме се, когато посегнем към 20-ия бонбон: „ Днес беше неприятен ден. Трябва по някакъв метод да облекча напрежението и от на следващия ден съм на диета.

Опитайте се да не владеете страстите си или най-малко да го вършиме по внимателен метод. Оставете настрани браунито, вземете морков или ябълка. Тортата е успокояваща, само че морковът не, което значи, че сте на една крачка от захарната взаимозависимост.
Кои плодове да не консумираме в огромни количества, в случай че желаеме да отслабнем
Плодовете са подарък от природата и е значимо да ги консумираме, тъй като от тях съумяваме да си набавим не малко потребни субстанции, минерали и в...
Прочети повече
2. Чувствате потребност от сладко

Въпреки че тук границата е тънка, не трябва да се бърка любовта към вярното хранене с пристрастяването към храната. Желанието може да бъде оставено неудовлетворено, до момента в който потребността по формулировка е неудържима, тя ни подчинява.

3. Без сладко изпитвате безпокойствие

Това държание е особено за другите типове зависимости. Когато идната доза не е налична, усещате лека раздразнителност, която последователно прераства в тревога и неспокойствие. Но щом потребността е задоволена, положителното въодушевление се връща.

4. Компенсирате неналичието на захар
Неподозираните приложения на захарта
В последните години трендовете в здравословното хранене бялата захар от ден на ден бива замествана с всевъзможни  подсладители и зам...
Прочети повече
След като сте понижили потреблението на сладкиши, мнозина се нахвърлят на нездравословна храна - пица, бургери, чипс и други Тялото се пробва да получи наслаждение по други способи. Това е сходно на това, когато хората, които се откажат от тютюнопушенето, стартират да ядат доста бонбони или ядки. В резултат на това една взаимозависимост се заменя с друга.

Как да се оправим със захарната взаимозависимост?

Механизмът на пристрастяването към захарта не се разграничава от пристрастяването към опиатите. Ядете бонбона - мозъкът ви получава наслаждение - посягате към идващия. Има единствено един метод да излезете от този кръг: коренно преразгледайте диетата си.

Можете да приготвите здравословни десерти вкъщи въз основата на мед и сушени плодове (в умерени количества). Но не би трябвало да се пристрастявате към промишлени артикули с химически подсладители.

Ако се чувствате изтощени денем, просто си позволете здравословна закуска. Без захар.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР