Пристрастяването към бирата и нейната постоянна консумация може да повлияе

...
Пристрастяването към бирата и нейната постоянна консумация може да повлияе
Коментари Харесай

Бирата е най-вредният алкохол за сърцето

Пристрастяването към бирата и нейната непрекъсната консумация може да повлияе отрицателно на артериите и да утежни положението на сърцето. Кардиологът доктор Анна Кореневич изясни за какво това е най-вредният алкохол за сърцето. Тя посочи, че доста хора неправилно възприемат бирата като по-безопасна спрямо други алкохолни питиета. По-специално, бирената пяна може да навреди на миокарда, съгласно кардиолога, представен от struma.bg.

“Бирената пяна съдържа кобалт, чийто остатък претрупва сърцето”, споделя доктор Кореневич.

Тя добавя, че бирата усилва количеството въглероден диоксид в кръвта. Това от своя страна способства за появяването на разширени вени. Експертът приканва да не се злоупотребявате с тази напитка. Кардиологът предизвестява, че постоянната консумация на бира може да повлияе неподходящо върху положението на мозъка, както и да способства за появяването на хормонални нарушавания.

Лекарят напомня, че няма безвредно количество алкохол, значително това е самостоятелен параметър, обвързван с чувствителността на всеки организъм. Като цяло доктор Кореневич предлага да не се употребяват алкохолни питиета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР