Пристъпвайки прага на фризьорския салон, всички ние се оставаме в

...
Пристъпвайки прага на фризьорския салон, всички ние се оставаме в
Коментари Харесай

9 неща, за които фризьорите не ви предупреждават, но трябва да знаете

Пристъпвайки прага на фризьорския салон, всички ние се оставаме в ръцете на експертите, гласувайки им цялостно доверие.

Индустрията за хубост е претъпкана с разнообразни услуги, а вие желаете да опитате всичко, изключително на стола на коафьора. Всички ние от време на време имаме потребност от смяна. А най-лесният метод да се почувстваме нови, свежи и разнообразни е като променим прическата или цвета на косата.

Със сигурност обаче ще сте доста по-доволни и самоуверени на излизане от салона, откакто се запознаете с някои от тайните, на „ укротителите на косата “, които те самите няма да ви кажат.

Ножиците за изтъняване не са подобаващи за всеки

Много постоянно фризьорите питат дали да желаете да изтънят и оформят косата ви тук-там. Дайте позитивен отговор, единствено в случай че към този момент сте подстригани с изтъняваща ножица и по-късно ви е било комфортно да оформяте косата си.

Факт е, че не всеки вид коса е подобаващ за такова подкастряне. Например, такива ножици не се предлагат за следните видове коса:
- рядка;
- тънка;
- с гъсти къдрици.
При такива видове коса изтъняването води до неприятни последствия: косата може да стане рошава и перушинеста. Всяка настройка на прическата може да се направи с прави ножици.



Кератиновото изправяне не лекува косата

Можете да намерите доста противоположни отзиви по отношение на кератиновото изправяне на косата, само че би трябвало да знаете, че колкото и засищащ и първокласен да е съставът, третирането на косата се прави при доста високи температури. При 220 градуса (помислете за това, това е температурата, при която се пече месото) структурата на косъма неизбежно се трансформира като при всяка термична и химична процедура.

След кератиново изправяне косата свети заради обстоятелството, че е лакирана със мощно нагрети силикони, а това е просто красива „ обвивка “. Също по този начин, някои специалисти повдигат въпроса за заплахите от формалдехид, освободен по време на процедурата.

Ако не спазвате технологията на боядисване и къдрене, можете да развалите косата си

Най-често технологиите за боядисване и къдрене могат да бъдат нарушени. И това се случва не заради злонамерени планове, а да вземем за пример заради неумелост на фризьора. Ако за първи път сте в салона и не сте сигурни, че всичко е направено професионално, поискайте да се разреди боята и химическия разтвор пред вас.

Случва се фризьорът да няма окислител с точния % или сместа за къдрици се оказва прекомерно гъста, той стартира да я разрежда с вода. Тоест, той се пробва да докара разтвора до мечтаната консистенция или да понижи % на окислител с спонтанни средства. Ако това се случи, тогава е по-добре да отложите сесията за боядисване на косата си за различен ден, когато всички нужни препарати ще бъдат в салона.



Честото подкастряне не е панацея за бърз напредък на косата

Има мнение, че в случай че подстригвате косата си на всеки шест месеца, тя пораства по-бързо. Но косата не е растение, което се скубе на върха и още веднъж пониква.
Ако косата ви пораства с избрана дължина, съгласно Джъстин Марджан – топ стилистка от Лос Анджелис, „ Всичко, което би трябвало да извършите, е да поддържате косата си здрава и да подрязвате краищата ѝ няколко пъти в годината.

Няма неукротима коса, има неправилна грижа и неприятно подкастряне

Ако утринната ви прическа стартира да ви лишава доста време и резултатът от стилизирането към този момент не е приемлив, би трябвало да промените фризьора си. Потърсете експерт, който ще избере подобаваща за вас прическа. Майсторът би трябвало да обърне внимание на:
- структурата на косъма;
- на посоката на напредък на косата;
- на твърдостта;
- на формата на главата, овала и чертите на лицето;
- на вашия жанр.

По-добре подкастряне, в сравнение с надрязване

Уверете се, че фризьорът ви не се увлича от подкастряне. Това е изключително рисково, когато става въпрос за бретон, тук всеки милиметър е значим. Мократа коса би трябвало да има граница на дължината.

Ако косата ви опада, би трябвало да отидете не на коафьор, а на трихолог

Причината за чупливостта и загубата на коса би трябвало да се търси най-вече вътре в тялото. В случая може да ви помогне не фризьорът, а дерматолог-трихолог. Без кръвни проучвания и хормонални равнища е невероятно да се разбере какво предизвиква неподходящите промени. Три скъпи ампули от фризьора не могат да решат здравословния ви проблем.

Фризьорът не би трябвало да се трансформира в управител продажби

В доста салони е всекидневно да се начисляват бонуси за продажба на козметика, спомагателни услуги и процедури. Ако сте пристигнали с съответна цел – да подстрижете, стилизирате или боядисате косата си, не се подвеждайте по маркетингови трикове. Купете си бурканче вълшебен еликсир идващия път, когато авансово се запознаете с продукта и се консултирайте с експерт за неговия "лечебен " резултат. Обърнете внимание на това по какъв начин се държи фризьорът, той не би трябвало да се трансформира в деен управител по продажбите.

Превръщането от брюнетка в русокоска ще отнеме повече от един месец

Понякога желаете да измененията живота си и за това, преди всичко, коренно да измененията цвета на косата си. Преди да започнете да вършиме огромни промени, би трябвало да знаете, че това не става бързо. Например, с цел да се превърнете от брюнетка в русокоска, ще ви трябват няколко сесии. Нежен метод за последователно изсветляване на косата включва няколко визити във фризьорския салон. Тоест трансформацията ще отнеме повече от един месец. Ако ви бъде препоръчано да се превърнете от София Лорен в Мерилин Монро внезапно, неотложно си намерете различен занаятчия.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР