Пристанището в местността Карантината във варненския район Аспарухово ще може

...
Пристанището в местността Карантината във варненския район Аспарухово ще може
Коментари Харесай

Пристанището на Карантината ще може да приема до 116 плавателни съдове

Пристанището в местността Карантината във варненския регион " Аспарухово " ще може да приема 116 плавателни съдове, оповестиха от Община Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg . В момента там текат действия по удълбочаването. До дни те ще приключат.

Припомняме, че рибарското пристанище бе построено преди години, само че наноси го затлачиха, и то стана съвсем неизползваемо. Поради тази причина в този момент то се драгира.

Към момента потенциалът му е за 42 моторни лодки.

Проектът за реорганизация и рационализация на оборудването бе финансиран по процедура " Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки “, Сектор " Инвестиции в съществуващи риболовен пристанища " на Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година, посредством Европейския фонд за морско дело и риболовство. В реализацията на плана се реконструира и модернизира съществуващото рибарско пристанище, посредством осъществяване на строителни действия, свързани с създаване на хидротехническите уреди в акваторията, инфраструктурата с нужните уреди и главната постройка на рибарското пристанище.

За да доближи до цялостния потенциал и да проработи на 100 % са нужни редица монтажни действия - по кейовете на оборудването, оповестиха още от Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР