Прищина. Председателят на косовското движение Самоопределение“ Албин Курти потвърди своята

...
Прищина. Председателят на косовското движение Самоопределение“ Албин Курти потвърди своята
Коментари Харесай

Албин Курти, председател на „Самоопределение“: Косово и Албания трябва да се обединят във федерация или конфедерация

Прищина. Председателят на косовското придвижване „ Самоопределение “ Албин Курти удостовери своята цел за национално обединяване на албанците – във федерация или конфередерация, отбелязва скопското електронно издание „ Курир “ , като се базира на негово изявление за РТШ, Албанската държавна телевизия.
Курти бе безапелационен – планът за обединяване на Косово и Албания не е в спор с този за Европейския съюз. „ Не съм срещу Европейски Съюз, в противен случай. Аз съм огромен бранител на Общността, Европейски Съюз би трябвало да бъде предпазен. Мисля, че един постоянен и дълготраен мир носи името на Европейски Съюз “, разяснява косовският политик.
Въпреки че за осъществяването на плана на „ Самоопределение “ за обединяване на албанците съществуват трудности в Конституцията на Косово, а също по този начин няма поддръжката на интернационалната общественост, съгласно Албин Курти има вид, който може да се осъществя.
„ Да бъдем конфедерация или федерация. Няма да се опълчва на такова решение, стига да е единствено преходна фаза. Ако ускорим стъпките за обединяване и в случай че те са по-сериозни и по-честни от преди, тогава нашето обединяване може да се случи пред участието в Европейски Съюз “, увери Курти.

Неотдавна пред тиранската телевизия Top Channel Курти съобщи, че голям брой жители на Албания биха желали обединяване с Косово, за което, съгласно него, би трябвало да се организира референдум.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР