Присъствието на повече войници на НАТО на територията на България

...
Присъствието на повече войници на НАТО на територията на България
Коментари Харесай

Повече войници на НАТО у нас - повече развитие за някои региони

Присъствието на повече бойци на НАТО на територията на България може да доведе до икономическо развиване и изгоди на някои райони.

Това стана ясно от думите на адмирал Емил Ефтимов - началникът на защитата на страната ни. Той взе участие в среща в Брюксел с сътрудниците си от страните членки на пакта.

Не е допустимо да разсъждаваме за ролята ни на рамкова страна в различен район отвън нашия, отговори Ефтимов на въпрос на Клуб Z.

Рамкови страни, т.е. такива, под чието командване са многонационални сили, могат да бъдат страни с огромен боен капацитет като Съединени американски щати, Канада, Англия, Германия.

„ Те могат да отидат в несъмнено направление на периферията, което се смята за рисково. А ние сме на периферията “, посочи боен номер 1.

Основна задача на България е да увеличи качествата на приемаща страна при разполагането на войски на НАТО, счита той.

За нас главната задача е дружно с развиването на нашите качества да повишим и тези на приемаща страна. Така можем да разчитаме на общи фондове на НАТО, сподели адмиралът.

Всеки натовски боец на територията на България поема своите разноски. А те са от хазната на изпращащата или рамковата страна.

„ И ние би трябвало да се възползваме от тази политика, която може да докара до икономическо развиване и изгоди в избрани райони “, заключи Емил Ефтимов.

Същевременно разположеният сега у нас батальон на НАТО би трябвало да се развие с потенциал до бригада. Това не би трябвало да бъде за непрекъснато, само че е належащо да се тренира и да се основават условия, с цел да може при положение на потребност да имаме избраните сили и средства. Рамковата страна е Италия.

Главни тематики на срещата бяха обстановката в Украйна, възпирането и защитата. НАТО не взе участие в спора и не обезпечава оръжие на Украйна, това вършат страните членки, уточни адмирал Ефтимов. И добави, че никой не може да каже по кое време ще свърши спорът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР