Европейската прокуратура в София ръководи претърсвания в два хотела в

...
Европейската прокуратура в София ръководи претърсвания в два хотела в
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва два български хотела за измама с COVID-19 субсидии

Европейската прокуратура в София управлява претърсвания в два хотела в български ски курорт. Оттам оповестиха в четвъртък, че се проверява машинация със дотации, отпуснати по стратегия за COVID-19.

През 2020 година и 2021 година разследваното сдружение е получило 220 000 евро от Европейския обществен фонд (ЕСФ) по три оперативни стратегии. Парите са били предопределени за компенсиране на възнагражденията на личния състав, когато туризмът е бил спрян по време на пандемията, се споделя в формалното известие от Екологичен потенциал.

Подозренията са, че работодателят е изискал чиновниците да върнат част от получените заплати, както и, че са подправени документи, с цел да се потвърди, че чиновниците са получили компенсацията.

За съмненията заяви българската Държавна организация за национална сигурност (ДАНС), а претърсванията тази заран бяха осъществени от Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП).

Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз. Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР