Присъединяването на България към ОИСР е сред основните външнополитически приоритети

...
Присъединяването на България към ОИСР е сред основните външнополитически приоритети
Коментари Харесай

Генчовска: Присъединяването на България към ОИСР е сред основните приоритети

Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е измежду главните външнополитически цели във съглашението за взаимно ръководство за интервала 2021-2025 година Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска в отговор на въпрос на депутата Александра Корчева за приемането на България като член на организацията.

" Решението на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е за начало на диалози за присъединение с шестте страни, претенденти, измежду които и България. С това се бележи началото на един извънредно значим развой за нашата страна ", сподели още министърът.

Тя уточни, че идната стъпка е на България да бъде показана пътна карта с съответни параметри на процеса на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

" Пътната карта се създава от секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и ще бъде призната и утвърдена от всички страни членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз с цялостно единогласие. Може да се чака, че тя ще бъде утвърдена в най-близките месеци. След приемането на тази пътна карта стартира на процедура същинският развой на присъединение. Този развой включва задълбочени механически прегледи ", сподели още Генчовска.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР