Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023
Коментари Харесай

Николай Денков: Присъединяването към Шенген през октомври остава реалистично

Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023 година остава реалистично. Това заяви пред публицисти в Букурещ премиерът Николай Денков, където срещна с румънския си сътрудник Марчел Чолаку.

" Изобщо не преглеждаме други възможности на Шенген, а обсъждаме по какъв начин да си свършим работата по най-хубавия метод, с цел да убедим другите, че би трябвало да бъдем част от Шенген. Няма причина и за самата Европа да ни държи надалеч от Шенген. Това, което и двете страни вършим, е да успеем да осъществим безусловно всички условия, сложени по друг метод - дали по защита на границата или промени в законодателството, с цел да сме сигурни, че всяка друга рецензия би била неоснователна ", уточни българският министър председател. 

От друга страна, знаете, че ние от дълго време сме изпълнили условията и по тази причина имаме единодушието на Европейска комисия и Екологичен потенциал, само че по разпоредбите на Европейски Съюз за влизането в Шенген на нас ни би трябвало единодушието на всяка една страна, тъй че ни би трябвало утвърждението на Нидерлания и Австрия. Така че ние ще сме подготвени с всичко, само че би трябвало да изпълним дейна информационна акция, с цел да убедим другите две страни, че за тях е потребно ние да бъдем вътре в Шенген. Това обсъдихме и с премиера на Румъния, сподели Николай Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР