Присъединяването към Шенген до края на годинатае сред основните приоритети

...
Присъединяването към Шенген до края на годинатае сред основните приоритети
Коментари Харесай

Росен Желязков се срещна с Роберта Мецола - ЕП ни подкрепя безусловно за Шенген

Присъединяването към Шенген до края на годинатае измежду главните цели на България, страната ни високо прави оценка поддръжката на Европейския парламент по тази тематика. Това съобщи ръководителят на Народното събраниеРосен Желязковна първата си среща спредседателя на Европейския парламент Роберта Мецола.

Двамата вземат участие в Конференцията на ръководителите на парламентите на страните членки на Европейския съюз в чешката столица Прага, оповестиха от Народно събрание.

Присъединяването на България към Шенген щедопринесе за сигурността и единството в Европейски Съюз и ще е от изгода на българските жители и бизнес, акцентира още Росен Желязков. Работим в тясно съдействие с Румъния и споделяме визията, че двете страни би трябвало да се причислят по едно и също време към Шенгенското пространство, защото следват една и съща процедура и критерии, добави той.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, чеевропарламентът поддържа абсолютно участието на България в Шенген, тъй като страната е покрила всички критерии за участие.

Председателят на Народното събрание означи, чеБългария разчита на поддръжка от Европейската комисияи сътрудниците за подсилване на българо-турската граница. Смятаме, че сигурността на тази граница е от огромно значение за всички европейски страни и техните жители, добави той.

Росен Желязков акцентира още веднъж пред Роберта Мецола, че България е интензивно ангажирана в напъните на интернационалната общественост за прекъсване на съветската експанзия против Украйна. Подкрепата за Украйна е поддръжка за демократичния и учреден на правила интернационален правов ред, отстояването на европейските полезности, суверенното право на всяка страна сама да дефинира пътя си на развиване и геополитическа ориентировка, съобщи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР