Присъдата на Окръжен съд – Пловдив от 18 години лишаване

...
Присъдата на Окръжен съд – Пловдив от 18 години лишаване
Коментари Харесай

Това е окончателната присъда за страшното убийство в пловдивско село!

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив от 18 години отнемане от независимост по отношение на Димитър Димитров и 17 години отнемане от независимост по отношение на брат му Ангел Димитров, доказана от Пловдивския апелативен съд, е оставена в действие от Върховния касационен съд.   

Братята са приети за отговорни в три закононарушения: ликвидиране, осъществено в Караджалово по изключително непосилен метод и с особена свирепост, похищение, като към отвлеченото лице е проявена особена свирепост и действието е осъществено по изключително непосилен и рисков за здравето на отвлечения метод, както и в това, че са принудили жертвата да извърши нещо обратно на волята си – да признае, че е направил кражба на кобила и жребче, благосъстоятелност на Димитър, като са използвали за това мощ. Всеки от двамата подсъдими ще би трябвало да заплати и по 80 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди на гражданските ищци. 

На 5 август 2015 година братята отвлекли пастира Алекси Ангелов по съмнение, че е откраднал две техни кончета. Двамата издебнали мъжа в местността Сазлъка, където той режел дърва. Нападнали го и го пребили с юмруци и ритници, като се опитвали да изтръгнат самопризнание за кражбата. Въпреки че Алекси отричал да има нещо общо, подсъдимите траяли да го удрят по главата, лицето и цялото тяло, като най-после го съблекли. За наставление го превели през селото гол, като траяли да го бият с ръце и крайници. След като индивидът изпаднал в безпомощно положение, извикали Бърза помощ. Въпреки извършената реанимация, същия ден А. А. умрял в болничното заведение. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР