Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж Корал“

...
Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж Корал“
Коментари Харесай

Природозащитници се излизат на протест в района на екоплаж Корал“

Природозащитници се провеждат за митинг в региона на екоплаж " Корал “ поради ограда, сложена от частна компания. Според екозащитниците, коловете  са забити върху пясъчните дюни и достъпът до плажа е стеснен. Атанас Русев от съдружие " Да защитим " Корал ":
" Една ограда опасва плажа съвсем отвред и на пътя, по който се влиза в него, е поставена една табелка, на която написа, че е частна благосъстоятелност и е неразрешено за коли. Като ревизирате в Кадастъра се оказва, че този път е общинска благосъстоятелност и там постоянно си е имало път. "
От общинската администрация на Царево обявиха, че ще извършат инспекция, и, в случай че оборудването е сложено върху общинския път, ще бъде отстранено. Кметът Георги Лачев напомни, че достъпът с коли е неразрешен поради статута на линията като екоплаж и допусна, че евентуално става дума за терена, благосъстоятелност на испанска компания, която години наред не се грижи за почистването му.

" От фотосите виждам, че тъкмо както е по кадастър, достъпът до плажа е оставен,а това, което е тяхна благосъстоятелност вероятно са си го заградили. Това си е тяхно право, по този начин написа в Конституцията на България ". 

Протестът е от 11 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР