Природозащитници от Сейшелските острови работят по проекти за възстановяване на

...
Природозащитници от Сейшелските острови работят по проекти за възстановяване на
Коментари Харесай

Природозащитниците отглеждат корали на Сейшелските острови

Природозащитници от Сейшелските острови работят по планове за възобновяване на кораловите рифове във всичките 115 острова на страната, отглеждайки корали, осведоми "Асошиейтед прес ".

Един от плановете с над 50 000 фрагменти от корали, за които чиновниците на локалната благотворителна организация "Нейчър Сейшелс " се грижат и след това засаждат, е най-мащабният в света.

Сейшелското общество за запазване на морското многообразие има разсадници за корали и на сушата, и в океана. Служителка в един от тях, намиращ се на Бо Валон, и ръководителят на плана Клоуи Позас прекарват сутрините си, пресаждайки дребни коралови частици, събрани от дъното на океана, от дребни резервоари върху спонтанен подводен скелет.

"Когато коралите доближат подобаващ размер и са задоволително огромни, ще бъдат засадени още веднъж в рифа ", изясни Позас.

Водолазите ги прикрепят в естествената им среда посредством безвредна епоксидна смола.

След избелването през 2016 година, специалистите видяха, че някои от коралите са по-устойчиви от други. Тези "суперкорали " бяха определени за наново развъждане и пресаждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР