Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Макрон пристигна на тридневно посещение в Австралия

Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила дойде в Сидни на тридневно посещаване в Австралия, предадоха ДПА и Франс прес.

Макрон напомни, че историческите връзки сред двете страни откогато австралийски бойци са се били на страната на Франция в двете международни войни, са се укрепили в допълнение през 2016 година, когато Австралия поръча на Франция 12 подводници от ново потомство в контракт на стойност 35 милиарда евро.



Този план обвързва двете страни в партньорство за повече от 50 години посредством градежа и поддръжката на подводниците, отбелязва Асошиейтед прес.

Макрон и австралийският министър председател Малкълм Търнбул ще обсъдят въздействието на Китай в южната част на Тихия океан, където Франция има няколко островни територии. Те ще обсъдят и съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Австралия, което ще влезе в действие по-късно тази година.



По време на визитата си Макрон ще подпише редица съглашения за съдействие в опазването на здравето, галактическите проучвания, научноизследователската активност, висшите образователни заведения, военните технологии и киберсигурността.

Франция желае да ускори двустранното икономическо съдействие в миг, когато Брекзитът дестабилизира един исторически сътрудник на Австралия, означи Макрон, имайки поради Англия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР