Природозащитник преплува един километър в опасните води на Северния ледовит

...
Природозащитник преплува един километър в опасните води на Северния ледовит
Коментари Харесай

Природозащитник преплува един километър в Северния ледовит океан

Природозащитник преплува един километър в рисковите води на Северния ледовит океан. Неговата цел беше да притегли вниманието на повече хора върху заплахите, които крият климатичните промени.
Болката и заплахата от измръзване не стопират Луис Пю. Той желае да притегли вниманието на колкото се може повече хора върху топенето на ледниците, предава БТВ.

„ Рискувам живота си, тъй като обичам това място извънредно доста ", споделя той.

За последно Луис е бил на това място преди 12 години. Оттогава, регионът се е трансформирал доста: „ Спомням си, че тук имаше голяма стена от лед. А в този момент... виждате сами. Ледът се е отдръпнал ".

„ Обикновените хора знаят, че климатичните промени са факт, само че не осъзнават какъв брой бързо се случват те, нито какъв резултат ще имат върху тях и техните деца. Топенето на леда има пагубни последствия. Сред най-тежко засегнатите са белите мечки, броят на които непрестанно понижава.

Топенето на леда крие и други рискове. Под него живеят водорасли, с които се хранят доста риби и бозайници. Изчезването на леда може да унищожи цялата хранителна верига.

Мисля, че множеството хора виждат единствено част от казуса. Те се концентрират, да вземем за пример, върху белите мечки, споделят: " Нека спасим белите мечки ". Истината е, че би трябвало да защитим всичко, даже и водораслите, които се виждат единствено под микроскоп ", споделя океанологът Том Браун.

Има и още една опасност за Арктика. Дори и тук, на стотици километри от най-близкия град, могат да бъдат открити пластмасови боклуци - следващото доказателство за разрушителното влияние на индивида върху природата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР