Природният газ ще поскъпне с 13,35% от 1 април, прогнозираха

...
Природният газ ще поскъпне с 13,35% от 1 април, прогнозираха
Коментари Харесай

Природният газ за април скача с над 13% | Окончателната цена ще бъде приета на 1 април

Природният газ ще нарастне с 13,35% от 1 април, предвидиха от Комисията за енергийно и водно контролиране. Изчисленията са направени на база днешните цени на интернационалните тържища. Днес в КЕВР се организира намерено съвещание за разискване на цените.

" От 1 април ще стартираме пресмятане на цените на парното и водата. Най-вероятно те ще бъдат изменени от 1 май за топлофикациите ", изясни ръководителят на Комисията Станислав Тодоров. По думите му, цените на водата ще се променята за всяко едно ВиК в страната през друг интервал.

Тодоров не се ангажира с прогноза какъв брой би се нараснала цената на парното и топлата вода. Цената на тока няма да се усилва от 1 април след отпадане на мораториума, а най-вероятно от 1 юли когато изтича регулаторния интервал.

Първоначално държавната компания " Булгаргаз " изиска нарастване на цената на природния газ с 58% от април. Разчетите обаче са остарели и към този момент не са настоящи, безапелационни са от КЕВР.

" Смятам, че оповестяването на прогнозата за смяна на цените на газа 20 дни по-рано, не е подобаваща и по тази причина ще предложа да бъде изменен периода. Иначе в обществото и бизнеса се нагнетява напрежение, което е безпричинно ", сподели още Тодоров.

Окончателната цена на природния газ ще бъде призната на 1 април.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР