Природният газ през април се очаква да бъде 98,08 лева

...
Природният газ през април се очаква да бъде 98,08 лева
Коментари Харесай

Прогноза: Цената на природния газ може да падне под 100 лв. през април

Природният газ през април се чака да бъде 98,08 лв. за мегаватчас (MWh). Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева по време навън съвещание на КЕВР. 

На него се разисква отчет по отношение на заявление от публичния снабдител от 13 март за одобряване на цена за идващия месец, по която да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Тя добави, че към днешна дата цената през май се чака да бъде към 88 лв. за MWh.

КЕВР утвърди цена на природния газ за март от 106,74 лева./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Това значи, че в случай че КЕВР утвърди цена от 98,08 лв. за мегаватчас, то синьото гориво през април ще поевтинее с 8,11 % по отношение на актуалната.

В отчета на " Булгаргаз " от 13 март беше записано, че се предлага цена от 103,08 лв. за MWh - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, което беше с 3,42 на 100 по-ниска цена по отношение на тази през март.

На 1 април до 10:00 часа КЕВР чака обновените цени за идващия месец, разгласи ръководителят на регулатора Иван Иванов. Той заяви, че окончателното решение за цената на природния газ през идващия месец ще бъде взето на закрито съвещание на КЕВР на 1 април от 15:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР