Природен газ с висококачествени характеристики е открит при завършилия тази

...
Природен газ с висококачествени характеристики е открит при завършилия тази
Коментари Харесай

Висококачествен природен газ е открит при сондаж край Кипър

Природен газ с висококачествени характерности е открит при приключилия тази нощ оценъчен сондаж в находището „ Глафкос-2 ”  в блок 10 на изключителната икономическа зона на Кипър, разгласи през днешния ден кипърското енергийно министерство.

Сондажните интервенции, които включваха индустриални проби в находището югозападно от острова, започнаха на 20 декември предходната година и бяха осъществени от консорциума „ ExxonMobil - Qatar Petroleum ”, притежаващ лиценза за изследване на въглеводороди за блока.

Оценъчното продупчване е сполучливо, защото удостоверява централизация на природен газ с високо качество, акцентира енергийното министерство.

Предстои американо-катарският консорциум да показа на държавното управление на Кипър обширен разбор на събраните данни, като дефинира по-точно качеството и количеството на находището, както и вероятните разновидности за употребата му.

В края на март – началото на април се чака и консорциумът „ Шеврон ” да излезе с съответни оферти за икономическото развиване на първото кипърско газово находище „ Афродита “. 

Разработването на газовите залежи на Кипър може да ги трансформира в различен източник на енергийни доставки за Европа при намаляването на зависимостта ѝ от съветския газ, изрази вяра по-рано министърът на енергетиката Наташа Пилиду.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР