Припомняме, че след като съобщихме за бедстващ чужденец в града

...
Припомняме, че след като съобщихме за бедстващ чужденец в града
Коментари Харесай

Немският гражданин, бедствал във Варна, отпътува за родината си

Припомняме, че откакто съобщихме за бедстващ чужденец в града на 20 януари, от Общината се погрижиха за него, като го настаниха в обществения център за бездомни. Това се случи, откакто дни наред индивидът спял под маса във варненския квартал “Левски ”, пред блок 22, бул. “Христо Смирненски ”.
После се оказа, че индивидът е немски жител. Днес от пресцентъра на Община Варна оповестиха за медия “Нова Варна ”, че спомагат на немския жител да отпътува за родината си.
Немският жител, който беше настанен в Приюта за бездомни и обществено слаби лица на ул. „ Петко Стайнов “ във Варна, е отпътувал на 31 януари за Германия с рейс, по негово предпочитание.
Мъжът е в положително здравословно положение и за него са положени всички грижи, показват от общината.
От към две седмици в Приюта за бездомни и обществено слаби лица е настанена и украинската гражданка, която идва във Варна и по нейни данни е била ограбена. Със съдействието на Община Варна на дамата е публикуван Личен номер на чужденец /ЛНЧ/ и към този момент е със статут на краткотрайно пребиваваща в България. Междувременно със съдействието на разнообразни неправителствени организации, се търси вид тя да бъде устроена и да й се откри работа. Подадено е искане към Националния действен щаб, който подкрепя жителите на Украйна, дамата да бъде ориентирана в Центъра за краткотрайно престояване в Елхово. Настаняването там ще стане единствено при нейно предпочитание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР