България е застрашена от тежка санкция, която ще лиши трима

...
България е застрашена от тежка санкция, която ще лиши трима
Коментари Харесай

Дълг заплашва участието на щангистите ни на Олимпиадата

България е застрашена от тежка глоба, която ще лиши трима български състезатели по повдигане на тежести от присъединяване на Олимпийските игри в Париж. Българската федерация по повдигане на тежести има финансови отговорности към интернационалната централа.

„ Задълженията идват от едно европейско състезание, което организирахме през февруари, под управлението на предходния президент Ариф Маджид. Не са разплатени таксите, които би трябвало да се платят към международната федерация. Към европейската федерация успяхме да се разплатим, само че към международната не ни стигат силите и нямаме опция. Разходите са към 50-60 хиляди евро. Ако не ги платим, завършва присъединяване ни на Олимпийските игри “, показа в изявление за Българска национална телевизия президентът на българската централа Антон Коджабашев.

Срокът за заплащането на отговорностите е до 30 април.

„ До 30 април е невероятно да платим. Кореспонденцията ни е такава, че да ни дадат още малко пролонгация. Акъл не ми стига, от кое място ще вземем тези пари. Федерацията е затънала финансово до гушата “, добави някогашният национал на България.

Общият финансов баланс на централата също е стеснителен. „ На минус сме с няколко стотин хиляди лв.. Състезателите не са взимали заплати от края на предходната година. Не са си взели наградите от европейското състезание, където си завоюваха медалите. Днес приказвах персонално с министъра на младежта и спорта, че ще им бъдат изплатени наградите от европейското състезание, в границите на седмица – две “, добави Коджабашев.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР