Приписват му афера с Мерилин Монро, канят го да стане

...
Приписват му афера с Мерилин Монро, канят го да стане
Коментари Харесай

Човешкото лице на гения или как Алберт става Айнщайн

Приписват му спекулация с Мерилин Монро, канят го да стане президент на Израел, години след гибелта си е ентусиазъм за облика на Йода, а самичък за себе си той споделя: „ Нямам особени гении, просто съм извънредно любопитен. “ Най-важното е, че името му се е трансформирало в нарицателно за талант.

Всяка неделя от 21:55 ч. National Geographic излъчва първата си напълно игрална продукция „ Геният “, която наблюдава възхода на Айнщайн от прекомерно скромното му родословие до любопитния мислител-бунтар, през борбите за самопризнание и страданията до международния му статус на звезда и превръщането му в индивида, отключил мистериите на космоса със своята доктрина на относителността. Поредицата се разравя дълбоко и демонстрира вълнуващите страсти, които претърпява Айнщайн, редуващи се с безчовечност в връзките му с най-близките, в това число с децата му, двете му съпруги и безбройните други дами, с които той има паралелни взаимоотношения.

В функциите на любовниците, враговете и други учени-светила от времето на Айнщайн, в звездния актьорски състав на продукцията вземат участие носителят на „ Оскар “, „ Еми ” и „ Златен Глобус “ Джефри Ръш ( Речта на краля , Карибски пирати, Блясък ) като огромния едноименен академик, Джони Флин ( Облаците на Силс Мария , Първа ария , Болен от обич ) като Алберт в годините преди международната популярност на Айнщайн, както и Емили Уотсън ( Теорията на всичко , Крадецът на книги ) в ролята на втората му брачна половинка и негова първа братовчедка – Елза Айнщайн.

Поредицата стартира с тийнейджърските години на Айнщайн,  когато той се опълчва на татко си и бяга от учебното заведение си в Германия, с цел да се запише в университет в Швейцария. Любовта му към нежния пол и пристрастеността му към физиката разцъфват, откакто разрушава сърцето на първата си обич Мари Уинтелер (Шанън Тарбът, Обещание , Виртуозът ), пристрастен от своята мистериозна и неуловима колега-състудент Милева Марич (Саманта Коули, Виктория , Лов на вещици ). Този вихрен романс ги изправя против преподавателите им, както и против една непредвидена бременност, която ги принуждава да оставят настрани великите си фантазии, а Айнщайн би трябвало да стартира работа като служител, подбуден от своя непосредствен другар Мишел Бесо (Сет Гейбъл, Салем , Fringe ). Стремейки се да пробие в научната общественост, Айнщайн разгласява пет истински дисертации за една година, привличайки вниманието на мнозина, в това число на академик, който след това ще се трансформира в един от най-яростните му съперници, доктор Филип Ленърд (Майкъл Макелатън, Игра на тронове ).

Действието в “Геният “ се развива в неспокойните времена сред двете международни войни. Лице в лице със зараждащия се анти-семитизъм в Европа, шпионските игри и евентуалната атомна опасност, Айнщайн се бори като брачен партньор и татко, само че и като човек с правила, даже и когато личният му живот е в заплаха.

Поредицата е основана на книгата на Уолтър Айзъксън „ Айнщайн “, а изпълнителни продуценти са Брайън Грейзър ( 24 , Красив разум ), Рон Хауърд и Джиджи Прицкер ( Drive: Живот на скорост , Hell or High Water ), като първият епизод е и режисьорски дебют в игрална телевизионна продукция за холивудското великолепие Рон Хауърд.

„ Геният “ е по National Geographic всяка неделя от 21:55 ч. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР