Приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС в ресора

...
Приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС в ресора
Коментари Харесай

Кръгла маса за алтернативната градска мобилност...

Приоритетите за идното Председателство на Съвета на Европейски Съюз в ресора на Министерството на районното развиване и благоустройството с акцент върху промотирането на различната градска подвижност ще бъдат показани на кръгла маса в Пловдив. Форумът ще се организира на 3 ноември, от 10.00 ч., в постройката на Младежки център – Пловдив (на Гребната база).

Събитието ще бъде намерено от Деница Николова, заместник-министър на районното развиване и благоустройството, като се чака присъединяване в него да вземат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и зам. – регионалният шеф Димитър Керин.

Инициативата се реализира в осъществяване на главния приоритет на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз - „ Насърчаване на ефикасното партньорство – дружно можем повече в Европейски Съюз “.

Целта й е да сложи в центъра на публичното разискване тематиката за градската подвижност, която е интегрална част от европейския въпрос за развиването на интелигентни градове и е директно обвързвана с повишението на качеството на живот, включването на градовете, здравето на жителите и опазването на околната среда.

Тя кореспондира с целите, сложени от Министерство на регионалното развитие в границите на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година в региона на градското развиване и по-конкретно следене осъществяването на Градския дневен ред на Европейски Съюз и на дейностите по основаните партньорства в границите на Пакта от Амстердам, които слагат главните и общоевропейските правила за обмисляне и развиване на градските зони.

След края на кръглата маса ще започва промо велообиколка с доста награди.
тагове кръгла маса различна градска подвижност Пловдив велообиколка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР