Приоритет на правителството е сега тези вече одобрени средства да

...
Приоритет на правителството е сега тези вече одобрени средства да
Коментари Харесай

Европейската комисия одобри 2.3 млрд. лв. за Стара Загора, Кюстендил и Перник

Приоритет на държавното управление е в този момент тези към този момент утвърдени средства да стигнат най-бързо, ефикасно и транспарантно до районите, като се чака да се запазят и разкрият над 15 000 работни места.

С утвърдените средства в идващите шест години ще бъдат финансирани действия по подобряването на минните терени за индустриални потребности, поддръжка за служащите след картографиране на техните умения, финансиране на енергийна успеваемост с фокус върху уязвими семейства, насърчаване на индустриални паркове и зони, развиване на произвеждане на съставни елементи и електрическа енергия от възобновими източници, и поддръжка за диверсифицирането на стопанската система посредством нови предприятия.

В района на Стара Загора ще бъдат подкрепяни и вложения от огромни предприятия, като прелиминарен интерес досега са декларирали над 20 компании.

Прозрачността на процедурите ще бъде обезпечена посредством включването на заинтригуваните лица в районни под-комитети за наблюдаване на програмата. Финансовата поддръжка по всички планове ще бъде обект на детайлна експертна оценка като част от отворени конкурентни процедури.

Правителството обезпечи поддръжката от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР