Приоритет на Министерство на земеделието и храните /МЗХ/ е да

...
Приоритет на Министерство на земеделието и храните /МЗХ/ е да
Коментари Харесай

Министър Вътев: Главна задача е да бъдат осигурени условия за пазарен успех на родните продукти

Приоритет на Министерство на земеделието и храните /МЗХ/ е да обезпечи условия за пазарен триумф на родните артикули, съобщи отрасловият министър Кирил Вътев по време на Консултативния съвет по пчелен мед и пчелни артикули. В него се включи и заместникът му доцент Деян Стратев .

Както и при другите извършени до момента консултативни препоръки акцентът и на този беше ориентиран напълно върху веригата от полето до масата . Главен проблем пред земеделските стопани е реализацията на продукцията, посочи министърът. Той сложи въпроса за каналите за дистрибуция, достъпа до крайния консуматор и организацията на продажбите, както и преимуществата, в случай че пчеларите се обединят в единна национална конструкция със съответните районни звена.

Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година, Кампания 2023 и държавните помощи също бяха разисквани на съвещанието.

В Консултативния съвет се включиха представители на 23 браншови организации и институции . Сред тях бяха Българска пчеларска развъдна асоциация, Асоциация професионално пчеларство, Обединен български пчеларски съюз и Национална научна асоциация по пчеларство. Те показаха съответни оферти за по-добра реализация на пчелния ни мед на пазара.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР