Принципите за подреждане на листата с кандидати за общински съветници

...
Принципите за подреждане на листата с кандидати за общински съветници
Коментари Харесай

Градският съвет на СДС-Варна прие принципите за подреждане на листата с кандидати за съветници

Принципите за нареждане на листата с претенденти за общински съветници на идните локални избори бяха главната тематика на съвещанието на Градския съвет на СДС-Варна, извършено през днешния ден. В резултат на състоялата се полемика бяха дефинирани главните условия и цели, съгласно които да бъде осъществено разпределението.

Членовете на Градския съвет на СДС-Варна взеха решение, че листата ще се основава на равнопоставеност в разпределението на претендентите от регионите на града. Ще се регистрират и нужните политически цели, произлизащи от програмата на СДС-Варна, а точно: стопанска система и финанси, обучение, обществена политика и опазване на здравето, юношески действия и спорт, евроинвестиции.

Важно условие е необятното показване на младежите, включени в листата с претенденти за общински съветници, както и присъединяване на повече дами. СДС-Варна ще предложи листа, в която ще има осезаемо наличие на претенденти от гражданската квота – специалисти в секторите на политическите цели на партията.

Градският съвет излезе с решение, в което, основавайки се на признатите правила, се разпределят всичките 51 места в листата на претендентите за общински съветници. Кадровото попълване на листата следва да бъде осъществено в идващите дни.

Подкрепата за претендента за кмет на град Варна, Иван Портних, както и за претендентите за районни кметове в града, издигнати от партия ГЕРБ, е наложителна за варненските седесари. Това произтича от подписаното на национално равнище рамково съглашение сред Съюз на демократичните сили и ГЕРБ. Очаква се такива съглашения да бъдат подписани и на локално равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР